Podpora od Marlus Group Zabíja zmäkčovač vody baktérie vo vode? - Marlus Group
Zabíja zmäkčovač vody baktérie vo vode?

Baktérie môžu byť škodlivé pre vaše zdravie, ale môžu byť pre vás aj dobré! Ale ako je to so zmäkčovačom vody? Zmäkčovač vody premieňa tvrdú vodu výmenou iónov , ktoré spôsobujú tvrdosť vody ako vápnik a horčík , železo, za mäkšie ióny sodíka a draslíka. Mineráli vo vode nie sú škodlivé, ale ak ich je veľa spôsobujú veľké škody a prejavujú sa ako vodný kameň. Poznáte to ako zanesené batérie, tvrdé slamené vlasy, nefunkčné kávovary, bojlery, vysoké náklady na elektriku. Naopak, mäkká voda prináša do vášho domova veľa výhod i keď zmäkčovač vody nezabíja baktérie ani neodstraňuje zápach vody a dusičnany.

Patogénne vs nepatogénne baktérie

Baktérie by sme vedeli rozdeliť do 2 kategórií: patogénne a nepatogénne. Patogénne sú škodlivé, spôsobujú choroby a poškodzujú zdravie. Patria sem fekálne baktérie ako napr. E- coli. Nepatogénne baktérie sa považujú za neškodné a je to typ baktérií, ktoré môžete nájsť v jogurte, alebo v kombuche. Tieto baktérie sa prirodzene vyskytujú aj vo vode. Tieto baktérie nie je vidieť, nemajú žiadnu chuť ani vôňu. A aj zdravotné symptómy nie sú okamžité, ako horúčka, zvracanie, bolesti žalúdka. Preto jediný spôsob ako sa to dá zistiť je dať vodu na laboratórny rozbor.

Ako sa dajú odstrániť baktérie?

Je niekoľko možností:

1. Dezinfikujte si studňu sanitačným prostriedkom – Táto sanitácia a dezinfekcia je jednorazová, ale pomôže v tom, že sú baktérie zlikvidované a zastavíte množenie a rast baktérií. Ideálny prostriedok s ktorým máme veľmi dobré skúsenosti je na báze peroxidu vodíka a aktívneho striebra. Je bez zápachu , veľmi účinná, dávkuje sa do studne v malých dávkach. Odporúčame sanitovať studňu aj 2 – 4 x ročne s ohľadom na stav zanesenia studničnej vody. Prostriedok Bactiperox eliminuje nie len baktérie, ale aj zápach vody po sírovodíku.

2. UV žiarenie – ultrafialové svetlo je účinná ochrana na centrálnom prívode do domu. Inštaláciou UV lampy získate trvalú ochranu pre baktériami. Využíva sa na to špeciálna uv žiarivka, ktorá deaktivuje , zabíja baktérie bez pridania akejkoľvek chémie do vody. Podmienkou je nevypínanie uv žiarovky. Svieti po celý rok deň a noc.

3. Dávkovanie chémie na prívode vody do domu – Pomocou špeciálnych dávkovacích čerpadiel sa dávkuje v mikro dávkach chemická látka ako chlór, alebo sanitácia na báze peroxidu vodíka. Je to účinná ochrana , ale nie každý je nadšený, že mu je dávkovaná chémia do vody. Ale sú prípady kedy to je nevyhnutné s ohľadom na kontamináciu studničnej vody.

4. Osmotický filter Patrí k najúčinnejšej filtrácii a sanitácii ale iba na odbernom mieste. Napr. v kuchyni kde je samostatná batéria na filtrovanú vodu po osmotickej filtrácii. Tento filter chráni nielen pred baktériami, ale aj pred veľa ďalšími kontamináciami, sedimentom, chémiou, mikroplastami.

Teda zmäkčovač vody nelikviduje a ani nijak neodstraňuje baktérie vo vode. Preto ak máte v studničnej voda baktérie, treba hľadať riešenia , ktorá sa inštalujú za zmäkčovačom ako je UV lampa, alebo dávkovacie čerpadlo . A najlepšie riešenie je ešte umiestnenie osmotického filtra v kuchyni.

Teda zmäkčovač vody nelikviduje a ani nijak neodstraňuje baktérie vo vode. Preto ak máte v studničnej voda baktérie, treba hľadať riešenia , ktorá sa inštalujú za zmäkčovačom ako je UV lampa, alebo dávkovacie čerpadlo . A najlepšie riešenie je ešte umiestnenie osmotického filtra v kuchyni.

Odporúčané produkty

bactiperox

Dezinfekcia na studničnú vodu BACTIPEROX 2,5 kg

Dezinfikuje vírusy, kvasinky, plesne, spóry, huby, riasy a veľké spektru prvokov

Vysokoúčinný dvojzložkový dezinfekčný prostriedok BACTIPEROX je účinný proti gramnegatívnym  a grampozitívnym baktériám, vírusom, kvasinkám, plesniam, spóram, hubám, riasam a veľkému spektru prvokov. Je vhodný pre všetky typy povrchov/okrem povrchov s pigmentami na báze titánu/. veľmi vhodný na elimináciu zápachu studničnej vody , elimináciu sírovodíka. vhodné na použitie dezinfekcie rozvodov vody, zásobníkov na vodu. Dá sa použiť priamo do studne a sanitovať tak studničnú vodu.

Prostriedok je bez zápachu a nezanecháva škvrny a nefarbí. Nie je ho potrebné oplachovať ani neutralizovať.

POUŽITIE:

  • dezinfekcia povrchov
  • dezinfekcia pre potravinársky sektor
  • úprava vody, dezinfekcia potrubí, vodných tankov, nádrží a studní 
  • eliminácia zápachu studničnej vody
  • dezinfekcia v zdravotníctve
  • dezinfekcia plesní
  • Odstránenie Legionelly

Vlastnosti:

  • nie je jed 
  • neznečisťuje životné prostredie
  • je stabilný aj pri vyšších teplotách
  • je nehorľavý
  • neovplyvňuje  pH a vodivosť

DEZINFEKCIA STUDNE 

  • šoková dávka  0,5l na 100l vody
  • kontinentálne ošetrenie 20ml na 100l vody

Naplňte vodný systém dezinfekčným roztokom a nechajte pôsobiť. V závislosti na charaktere znečistenia je čas pôsobenia od 15 minút do 4 hodín.

Pri pitnej vode musia byť vopred skúmané individuálne podmienky za účelom zistenia presného dávkovania. Mikrobiologické hodnoty musia byť tiež sledované.

DEZINFEKCIA RETENČNEJ NÁDRŽE

  • vysoká koncentrácia 0,3l na 100l vody
  • kontinuálne ošetrenie 20ml na 100l vody

Naplňte vodný systém dezinfekčným roztokom a nechajte pôsobiť 1-4 hodín

Bezpečnosť a prvá pomoc :

  • spôsobuje vážne podráždenie očí
  • škodlivý pre vodné organizmy
  • po manipulácii si dôkladne umyte ruky
  • zabráňte uvoľneniu do životného prostredia
  • noste ochranné rukavice /odev /okuliare/ochranu tváre

Zasiahnutie očí – Niekoľko minút ich opatrene vyplachujte vodou.  Ak používate kontaktné šošovky, pred manipuláciou ich radšej odstráňte. Pokračujte vo vyplachovaní, ak podráždenie očí pretrváva vyhľadajte lekára.

Zloženie a účinné látky:

5-<8 g/100g peroxidu vodíka

<0,02 g/100g striebra

Čas na biocídny účinok: 

V rozmedzí 1-60 minút

CENA JE ZA BALENIE 2,5 kg.

 

Zobraziť detail
UV lampa na dezinfekciu vody

UV lampa pre rodinný dom

vhodná na úpravu studničnej vody
  • máte studničnú vodu ?
  • obsahuje baktérie ?
  • chcete mať istotu a vodu bez kontaminácie ?
  • zbaviť sa fekálnych baktérií ?
  • UV lampa na centrálny prívod vody do domu je ideálne riešenie
Zobraziť detail
osmotický filter Aquamineral 650

Osmotický filter Aquamineral 650

Filter na princípe reverznej osmózy

Osmotický filter  bol vyvinutý ako metóda na úpravu a filtráciu vody pred viac ako 40 rokmi. Tento proces filtrácie vody vznikol ako technika na úpravu morskej vody.

Hlavnou metódou je dekontaminačná schopnosť čo bolo uznané a osmotické filtre začali byť komerčne vyrábané na filtrovanie vody pre domáce účely, najmä pri napojení na domáci rozvod vody.

Zobraziť detail

Najnovšie články

Viete, ako ničí chlór Vaše vlasy a pokožku
17.9.2024

Ako ničí chlór Vaše vlasy a pokožku? + riešenie

Ako zabrániť ničeniu vlasov a pokožky chlórom?

Krásne, husté a vyživené vlasy sú korunou krásy každej ženy. Vo väčšine prípadov je to však úplne inak. Mnohé ženy majú slabé, lámavé vlasy bez dostatku živín a bez lesku. Príčiny môžu byť rôzne, či už je to nedostatočná strava bez dostatku vitamínov alebo rôzne zdravotné problémy.

Prečítať článok
Aký zmäkčovač vody je najlepší, pre rodinný dom
13.8.2024

Aký zmäkčovač vody je najlepší pre rodinný dom?

Hľadáte a neviete si vybrať aký typ, veľkosť, zmäkčovača vody vybrať pre váš rodinný dom, prípadne vašu spotrebu vody? Aby vám zmäkčovač dobre slúžil, mali ste naozaj upravenú vodu a nemali s tým spojené vysoké náklady na prevádzku, odporúčame niekoľko typov, ktoré je dobré dodržať pri výbere.

Ešte pred kúpou zmäkčovača vody je potrebné aby ste mali doma vhodné miesto na inštaláciu. Ideálne umiestnenie technická miestnosť, garáž, pivnica. Miesto kde je možné napojenie na centrálny prívod vody, plus napojenie na el. zásuvku ako aj na odpad vody. A práve odpad je niekedy to čo sa ťažko hľadá a je často potrebné upraviť miesto inštalácie a upravenie rozvodov vody.

Čo neodporúčame je umiestnenie do šachty, kde je málo miesta na inštaláciu, je tam vlhko, nie je tam často možnosť napojenia na el. prúd a odpad vody.

Prečítať článok
Ako správne vymeniť UV žiarivku v UV lampe?
5.8.2024

Ako správne vymeniť UV žiarivku v UV lampe na centrálnom prívode vody

Všetky UV lampy majú vymeniteľné UV žiarivky, ktoré počas činnosti vyžarujú UV žiarenie priamo tam kde prechádza voda do rozvodov vody. Preto je potrebné tieto UV žiarivky pravidelne meniť, lebo časom sa opotrebujú a znižuje sa ich účinnosť.

UV lampa funguje tak, že voda prechádza komorou a je vystavená ultrafialovému svetlu. Toto svetlo zabíja baktérie a dokonca aj niektoré vírusy, vďaka čomu je vaša voda bezpečná na pitie. Svetlo musí svietiť s určitou intenzitou, aby zabilo baktérie a ako žiarovka starne, táto intenzita sa začína znižovať.

Táto výmena by mala byť pravidelná a bežne je to po cca. 9 tis. hodinách, alebo 1x ročne.

Prečítať článok
Je vhodné kúpiť zmäkčovač vody, ktorý sa roky nepoužíva
22.7.2024

Je vhodné kúpiť zmäkčovač vody, ktorý sa roky nepoužíva?

Stáva sa, že máte možnosť kúpiť zmäkčovač vody čo sa dlhšie nepoužíval, poprípade ste kúpili dom, kde je starší model zmäkčovača vody, ktorý rok alebo aj viac nebol v prevádzke. Zmäkčovače vody ako viete, sú systémy na ochranu pred vodným kameňom a ak nie sú dlhšie v prevádzke môžu nemusia už pracovať správne. Hlavnou úlohou zmäkčovača vody je eliminovanie tvrdosti vody, ochrana pred usadzovaním vodného kameňa, ochrana spotrebičov, rozvodov vody, domácich technológií.

Prečítať článok

Sme hrdými partnermi

sponzor4 Honeywellsponzor3 ResideoAirwatec logojohnguest logoGreenfilter logoLogo Krausen
VEĽKOOBCH.
NÁKUP
ZMÄKČOVAČOV
ZA SUPER CENY
REGISTROVAŤ SA
velka kvapkavelka kvapka
NOVINKA!
ONLINE
OBHLIADKA
CEZ MOBIL
REGISTROVAŤ SA
velka kvapkavelka kvapka