Podpora od Marlus Group Môžu sa vyskytnúť v zmäkčovači vody baktérie? - Marlus Group
Môžu sa vyskytnúť v zmäkčovači vody baktérie

Je možné aby sa množili baktérie v našom zmäkčovači vody?

Pri prechode vody cez zmäkčovač, hlavne studničnej, ktorá obsahuje baktérie majú tieto baktérie tendenciu sa zachytávať na guličkách živice. Je to priaznivé prostredie pre baktérie. Preto sa stáva, že môže nastať zanesenie zmäkčovača vody baktériami.

Kedy môže nastať zanesenie zmäkčovača baktériami?

Sú dva prípady ktoré spôsobujú priaznivé prostredie pre rast baktérií vo vašom zmäkčovači. Keď cez zmäkčovač vody prúdi dlho voda bez regenerácie. Kedy sa na živici zachytáva veľa minerálov a organických látok. Tým sa toto prostredie stáva priaznivé pre rast a bujnenie baktérií.
Ďalším prípadom je keď je zmäkčovač vody dlho bez činnosti, niekoľko týždňov čo spôsobí vhodné miesto pre rast a množenie baktérií. Jednoducho povedané zanesenie zmäkčovača vody baktériami je spôsobené nesprávnym používaním zmäkčovača vody.

Čo treba urobiť aby bolo čo najmenej baktérií v zmäkčovači vody?

Mikrobionálny rast v zmäkčovači vody je nulový, alebo minimálny pravidelnou regeneráciou soľný roztokom a pravidelným preplachovaním zmäkčovača vody. Regenerácia slaným roztokom pôsobí ako dezinfekčný proces a baktériám nedovolí sa usadiť vo vašom zmäkčovači vody.

Dá sa urobiť dezinfekcia zmäkčovača vody?

Ak sa obávate , že máte kontaminovaný zmäkčovač vody baktériami, ktoré sa usadzujú hlavne na dne nádoby zmäkčovača , kde preteká voda cez živicu. Hoci prebieha regenerácia a preplach sú prípady kedy je zmäkčovač potrebné sanitovať chémiou poprípade klasickým
octom.

Postup:

Do nádoby, kde je soľ nalejte sanitáciu na báze chlóru, alebo peroxidu. Buď klasické Savo cca. 2 – 3 dcl. alebo Bactiperox 2 dcl. a spustite regeneráciu. Ideálne spustiť regeneráciu v čase keď vodu nepoužívate. Aby ste mali zmäkčovač vody bez baktérií je potrebné aby bol stále v prevádzke, mal pravidelnú regeneráciu soľným roztokom. Nezabúdajte sledovať koľko máte soli v nádobe zmäkčovača, lebo aj málo soli spôsobí nedostatočnú regeneráciu a tým aj elimináciu baktérií.

Odporúčané produkty

Zmäkčovač vody s UV lampou 55 W

Zmäkčovač na tvrdosť vody a dusičnany + UV lampa 55 watt

Zmäkčovač Multimix DUO tvrdosť a dusičnany plus UV lampa

Tvrdosť vody, dusičnany a baktérie sú častým problémom studničnej vody. Či sú to studne vŕtané alebo kopané, či majú hĺbku 10 alebo 50 metrov, často je voda kontaminovaná dusičnanmi, baktériami.Kvalita vody sa často mení poveternostnými podmienkami, ako aj ľudskou činnosťou – hnojenie záhrad, poľnohospodárska činnosť, vypúšťanie žumpy do pôdy.

Zobraziť detail
zmäkčovač pre gastro

Zmäkčovač vody ECONOMY

Zmäkčovač vody do malých priestorov

Zmäkčovač vody ECONOMY je vyrobený pre menšie priestory. Je úzky iba 20 cm, vysoký 110 cm, hlboký 45 cm.  Ideálny zmäkčovač vody pre menšie priestory , byty, menšie rodinné domy, reštaurácie, kaviarne, cukrárne.

Zobraziť detail
bactiperox

Dezinfekcia na studničnú vodu BACTIPEROX 2,5 kg

Dezinfikuje vírusy, kvasinky, plesne, spóry, huby, riasy a veľké spektru prvokov

Vysokoúčinný dvojzložkový dezinfekčný prostriedok BACTIPEROX je účinný proti gramnegatívnym  a grampozitívnym baktériám, vírusom, kvasinkám, plesniam, spóram, hubám, riasam a veľkému spektru prvokov. Je vhodný pre všetky typy povrchov/okrem povrchov s pigmentami na báze titánu/. veľmi vhodný na elimináciu zápachu studničnej vody , elimináciu sírovodíka. vhodné na použitie dezinfekcie rozvodov vody, zásobníkov na vodu. Dá sa použiť priamo do studne a sanitovať tak studničnú vodu.

Prostriedok je bez zápachu a nezanecháva škvrny a nefarbí. Nie je ho potrebné oplachovať ani neutralizovať.

POUŽITIE:

  • dezinfekcia povrchov
  • dezinfekcia pre potravinársky sektor
  • úprava vody, dezinfekcia potrubí, vodných tankov, nádrží a studní 
  • eliminácia zápachu studničnej vody
  • dezinfekcia v zdravotníctve
  • dezinfekcia plesní
  • Odstránenie Legionelly

Vlastnosti:

  • nie je jed 
  • neznečisťuje životné prostredie
  • je stabilný aj pri vyšších teplotách
  • je nehorľavý
  • neovplyvňuje  pH a vodivosť

DEZINFEKCIA STUDNE 

  • šoková dávka  0,5l na 100l vody
  • kontinentálne ošetrenie 20ml na 100l vody

Naplňte vodný systém dezinfekčným roztokom a nechajte pôsobiť. V závislosti na charaktere znečistenia je čas pôsobenia od 15 minút do 4 hodín.

Pri pitnej vode musia byť vopred skúmané individuálne podmienky za účelom zistenia presného dávkovania. Mikrobiologické hodnoty musia byť tiež sledované.

DEZINFEKCIA RETENČNEJ NÁDRŽE

  • vysoká koncentrácia 0,3l na 100l vody
  • kontinuálne ošetrenie 20ml na 100l vody

Naplňte vodný systém dezinfekčným roztokom a nechajte pôsobiť 1-4 hodín

Bezpečnosť a prvá pomoc :

  • spôsobuje vážne podráždenie očí
  • škodlivý pre vodné organizmy
  • po manipulácii si dôkladne umyte ruky
  • zabráňte uvoľneniu do životného prostredia
  • noste ochranné rukavice /odev /okuliare/ochranu tváre

Zasiahnutie očí – Niekoľko minút ich opatrene vyplachujte vodou.  Ak používate kontaktné šošovky, pred manipuláciou ich radšej odstráňte. Pokračujte vo vyplachovaní, ak podráždenie očí pretrváva vyhľadajte lekára.

Zloženie a účinné látky:

5-<8 g/100g peroxidu vodíka

<0,02 g/100g striebra

Čas na biocídny účinok: 

V rozmedzí 1-60 minút

CENA JE ZA BALENIE 2,5 kg.

 

Zobraziť detail

Najnovšie články

Viete, ako ničí chlór Vaše vlasy a pokožku
17.9.2024

Ako ničí chlór Vaše vlasy a pokožku? + riešenie

Ako zabrániť ničeniu vlasov a pokožky chlórom?

Krásne, husté a vyživené vlasy sú korunou krásy každej ženy. Vo väčšine prípadov je to však úplne inak. Mnohé ženy majú slabé, lámavé vlasy bez dostatku živín a bez lesku. Príčiny môžu byť rôzne, či už je to nedostatočná strava bez dostatku vitamínov alebo rôzne zdravotné problémy.

Prečítať článok
Aký zmäkčovač vody je najlepší, pre rodinný dom
13.8.2024

Aký zmäkčovač vody je najlepší pre rodinný dom?

Hľadáte a neviete si vybrať aký typ, veľkosť, zmäkčovača vody vybrať pre váš rodinný dom, prípadne vašu spotrebu vody? Aby vám zmäkčovač dobre slúžil, mali ste naozaj upravenú vodu a nemali s tým spojené vysoké náklady na prevádzku, odporúčame niekoľko typov, ktoré je dobré dodržať pri výbere.

Ešte pred kúpou zmäkčovača vody je potrebné aby ste mali doma vhodné miesto na inštaláciu. Ideálne umiestnenie technická miestnosť, garáž, pivnica. Miesto kde je možné napojenie na centrálny prívod vody, plus napojenie na el. zásuvku ako aj na odpad vody. A práve odpad je niekedy to čo sa ťažko hľadá a je často potrebné upraviť miesto inštalácie a upravenie rozvodov vody.

Čo neodporúčame je umiestnenie do šachty, kde je málo miesta na inštaláciu, je tam vlhko, nie je tam často možnosť napojenia na el. prúd a odpad vody.

Prečítať článok
Ako správne vymeniť UV žiarivku v UV lampe?
5.8.2024

Ako správne vymeniť UV žiarivku v UV lampe na centrálnom prívode vody

Všetky UV lampy majú vymeniteľné UV žiarivky, ktoré počas činnosti vyžarujú UV žiarenie priamo tam kde prechádza voda do rozvodov vody. Preto je potrebné tieto UV žiarivky pravidelne meniť, lebo časom sa opotrebujú a znižuje sa ich účinnosť.

UV lampa funguje tak, že voda prechádza komorou a je vystavená ultrafialovému svetlu. Toto svetlo zabíja baktérie a dokonca aj niektoré vírusy, vďaka čomu je vaša voda bezpečná na pitie. Svetlo musí svietiť s určitou intenzitou, aby zabilo baktérie a ako žiarovka starne, táto intenzita sa začína znižovať.

Táto výmena by mala byť pravidelná a bežne je to po cca. 9 tis. hodinách, alebo 1x ročne.

Prečítať článok
Je vhodné kúpiť zmäkčovač vody, ktorý sa roky nepoužíva
22.7.2024

Je vhodné kúpiť zmäkčovač vody, ktorý sa roky nepoužíva?

Stáva sa, že máte možnosť kúpiť zmäkčovač vody čo sa dlhšie nepoužíval, poprípade ste kúpili dom, kde je starší model zmäkčovača vody, ktorý rok alebo aj viac nebol v prevádzke. Zmäkčovače vody ako viete, sú systémy na ochranu pred vodným kameňom a ak nie sú dlhšie v prevádzke môžu nemusia už pracovať správne. Hlavnou úlohou zmäkčovača vody je eliminovanie tvrdosti vody, ochrana pred usadzovaním vodného kameňa, ochrana spotrebičov, rozvodov vody, domácich technológií.

Prečítať článok

Sme hrdými partnermi

sponzor4 Honeywellsponzor3 ResideoAirwatec logojohnguest logoGreenfilter logoLogo Krausen
VEĽKOOBCH.
NÁKUP
ZMÄKČOVAČOV
ZA SUPER CENY
REGISTROVAŤ SA
velka kvapkavelka kvapka
NOVINKA!
ONLINE
OBHLIADKA
CEZ MOBIL
REGISTROVAŤ SA
velka kvapkavelka kvapka