Podpora od Marlus Group Oplatí sa kúpa používaného zmäkčovača vody? - Marlus Group
Použitý zmäkčovač vody - hodnotenie výhod a nevýhod nákupu použitého zariadenia

Ak premýšľate nad kúpou použitého zmäkčovača vody, pravdepodobne chcete ušetriť peniaze.

Kúpa používaných zariadení je vždy lacnejšia možnosť a zmäkčovače nie sú žiadnou výnimkou.

Keďže životnosť takýchto zariadení je 10 – 15 rokov, je pravdepodobné, že natrafíte na kus, ktorý vám bude ešte niekoľko rokov bez problémov slúžiť. Samozrejme, nie je potrebné za každú cenu sa sústrediť na kúpu toho najlacnejšieho.

Vhodnejšie bude keď nájdete lepšie zariadenie za rovnako nízku sumu.

 

Pri takomto type nákupov sú tu riziká navyše

Pri kúpe použitých zariadení si nikdy nemôžete byť istí tým, čo skutočne dostanete.

 

Pozrite sa na možné nevýhody pri nákupe opotrebovaných zmäkčovačov:

1. Nikdy neviete, ako bol používaný

Je to ako s autom, opotrebenie zmäkčovača je rovnako dôležité ako jeho aktuálny vek.

Bohužiaľ, neexistuje žiadny prístroj, ktorý by zistil stav zmäkčovača. Neviete ani aká tvrdá bola voda bola u predchádzajúceho majiteľa, koľko vody denne v domácnosti spotreboval alebo aké nastavenia na zmäkčenie používal.

Niekto má rád keď je voda veľmi mäkká, niekto nikdy nemení nastavenia zariadenia čo môže spôsobiť pri vysokom stupni zmäkčenia častejšiu regeneráciu a následné rýchlejšie opotrebenie živice. V takomto prípade sa môže zariadenie stať problémové už po piatich rokoch.

 

2. Nedostanete záruku

záruka na nové zariadenieZáruka je pri kúpe nového zariadenia tou najväčšou výhodou.

Pri použitom zmäkčovači môžete na záruku väčšinou zabudnúť a súhlasiť s ponukou predávajúceho.

Kombinácia neistej záruky a predchádzajúceho opotrebenia (pozri bod #1) môže byť znepokojujúca – ak nie ste domáci kutil a nebudete si vedieť sami opraviť prípadné poruchy.

 

3. Je ťažké nájsť vhodné náhradné diely

Pre starší model zmäkčovača bude ťažké nájsť diely, ktoré budú sedieť na daný typ.

Našťastie, bežné soľankové zmäkčovače sú relatívne jednoduché zariadenia, ktoré za posledné desaťročie neprešli výraznými zmenami, takže by to nemal byť veľký problém.

 

4. Už nemusí byť tak účinný

Väčšina novších modelov má funkcie, ktoré nie sú dostupné v starších zmäkčovačoch.

Časom vám dokážu ušetriť peniaze za elektrinu, vodu a používanie soli. Vidíte ten rozdiel medzi kúpou nového a používaného zariadenia?

Zvážte cenu a výhody každej z možností.

 

Mali by ste si teda kúpiť opotrebovaný kus?

Nakoniec, je to na vašom vlastnom rozhodnutí. Ak vám kúpa používaného zariadenia ušetrí peniaze a viete, že si ho dokážete nainštalovať a udržiavať sami, choďte do toho.

V opačnom prípade si však dvakrát premyslite, či chcete dať šancu opotrebovanému zmäkčovaču.

Ak máte veľmi tvrdú vodu, myslíte na to, že nové zariadenie vám časom ušetrí vaše peniaze. Posledná vec, ktorú by ste mali nechať dovoliť tvrdej vode je naďalej spôsobovať vo vašom dome problémy.

Odporúčané produkty

Najnovšie články

Viete, ako ničí chlór Vaše vlasy a pokožku
17.9.2024

Ako ničí chlór Vaše vlasy a pokožku? + riešenie

Ako zabrániť ničeniu vlasov a pokožky chlórom?

Krásne, husté a vyživené vlasy sú korunou krásy každej ženy. Vo väčšine prípadov je to však úplne inak. Mnohé ženy majú slabé, lámavé vlasy bez dostatku živín a bez lesku. Príčiny môžu byť rôzne, či už je to nedostatočná strava bez dostatku vitamínov alebo rôzne zdravotné problémy.

Prečítať článok
Aký zmäkčovač vody je najlepší, pre rodinný dom
13.8.2024

Aký zmäkčovač vody je najlepší pre rodinný dom?

Hľadáte a neviete si vybrať aký typ, veľkosť, zmäkčovača vody vybrať pre váš rodinný dom, prípadne vašu spotrebu vody? Aby vám zmäkčovač dobre slúžil, mali ste naozaj upravenú vodu a nemali s tým spojené vysoké náklady na prevádzku, odporúčame niekoľko typov, ktoré je dobré dodržať pri výbere.

Ešte pred kúpou zmäkčovača vody je potrebné aby ste mali doma vhodné miesto na inštaláciu. Ideálne umiestnenie technická miestnosť, garáž, pivnica. Miesto kde je možné napojenie na centrálny prívod vody, plus napojenie na el. zásuvku ako aj na odpad vody. A práve odpad je niekedy to čo sa ťažko hľadá a je často potrebné upraviť miesto inštalácie a upravenie rozvodov vody.

Čo neodporúčame je umiestnenie do šachty, kde je málo miesta na inštaláciu, je tam vlhko, nie je tam často možnosť napojenia na el. prúd a odpad vody.

Prečítať článok
Ako správne vymeniť UV žiarivku v UV lampe?
5.8.2024

Ako správne vymeniť UV žiarivku v UV lampe na centrálnom prívode vody

Všetky UV lampy majú vymeniteľné UV žiarivky, ktoré počas činnosti vyžarujú UV žiarenie priamo tam kde prechádza voda do rozvodov vody. Preto je potrebné tieto UV žiarivky pravidelne meniť, lebo časom sa opotrebujú a znižuje sa ich účinnosť.

UV lampa funguje tak, že voda prechádza komorou a je vystavená ultrafialovému svetlu. Toto svetlo zabíja baktérie a dokonca aj niektoré vírusy, vďaka čomu je vaša voda bezpečná na pitie. Svetlo musí svietiť s určitou intenzitou, aby zabilo baktérie a ako žiarovka starne, táto intenzita sa začína znižovať.

Táto výmena by mala byť pravidelná a bežne je to po cca. 9 tis. hodinách, alebo 1x ročne.

Prečítať článok
Je vhodné kúpiť zmäkčovač vody, ktorý sa roky nepoužíva
22.7.2024

Je vhodné kúpiť zmäkčovač vody, ktorý sa roky nepoužíva?

Stáva sa, že máte možnosť kúpiť zmäkčovač vody čo sa dlhšie nepoužíval, poprípade ste kúpili dom, kde je starší model zmäkčovača vody, ktorý rok alebo aj viac nebol v prevádzke. Zmäkčovače vody ako viete, sú systémy na ochranu pred vodným kameňom a ak nie sú dlhšie v prevádzke môžu nemusia už pracovať správne. Hlavnou úlohou zmäkčovača vody je eliminovanie tvrdosti vody, ochrana pred usadzovaním vodného kameňa, ochrana spotrebičov, rozvodov vody, domácich technológií.

Prečítať článok

Sme hrdými partnermi

sponzor4 Honeywellsponzor3 ResideoAirwatec logojohnguest logoGreenfilter logoLogo Krausen
VEĽKOOBCH.
NÁKUP
ZMÄKČOVAČOV
ZA SUPER CENY
REGISTROVAŤ SA
velka kvapkavelka kvapka
NOVINKA!
ONLINE
OBHLIADKA
CEZ MOBIL
REGISTROVAŤ SA
velka kvapkavelka kvapka